Results 1 to 6 of 6

Thread: correct IP and/or DNS settings

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2

    Question correct IP and/or DNS settings

    Hi,

    I think the DNS servers from Hostek are: ns1.hostek.com and ns2
    But, my domain name registrar ask for IP adresses of name servers.

    Do ui have to change my A-record at my current registrar?
    My domain name is google4games.com how do i 'forward' this domain name at my current registrar to the site at hostek?

    I have done these kind of things dozens of time, but it never stops confusing me

    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    60

    Default

    Dizid,

    You will need to update the name servers for your domain to point to "ns1.hostek.com and ns2.hostek.com", once these propagate the DNS for your domain will be set on our end within your control panel. If your registrar requires the IP's for the name servers these are listed below.
    NS1.HOSTEK.COM
    64.37.66.145

    NS2.HOSTEK.COM
    216.15.198.134

    If you are needing to update the A records for your domain to point to the IP for your hosting domain on our server please access your Mocha Panel at "http://wcp.hostek.com" and click on Site Settings for this IP address.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Saint Paul , Minnesota , USA
    Posts
    1

    Default

    Is it possible to use custom NS (for example ns1.domain.com) on your hosting platform?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    60

    Default

    JinaRi,

    Yes you can use custom name servers with our hosting packages, please review the information in our Wiki regarding name servers at the link below.
    https://wiki.hostek.com/Custom_Name_...ideo_Tutorials

  5. #5
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2

    Default name server issue

    Finally changed the A-record at my domainnamehost (strato.nl) to point to 64.37.66.145

    The strange thing is, at this hosting company i can only configure 1 name server, not 2.

    I changed it weeks ago, but still can't reacht google4games.com

    what can i try next to get it working?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    60

    Default

    Dizid,

    So we can further assist with this issue please submit a support ticket regarding this at "support.hostek.com", please provide the name of the name servers for "strato.nl" that you are trying to point to "64.37.66.145" so we can review these. If you are simply needing the domain "strato.nl" to point to the same site as "google4games.com" you would need to update the "A" record for "strato.nl" to point to the same IP that "google4games.com" is resolving to and add "strato.nl" as a domain alias within your "google4games.com" control panel.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •